Szezonális sütik: őszi-, és sárgabarack

Elérkezett a nyár utolsó hónapja, de szerencsére a gyümölcsdömping töretlenül tart. Akár nyersen, akár sütve, turmixolva a nyári gyümölcsök elmaradhatatlan részei a vakáció érzésnek, ezért következzen pár szezonális recept kedvenc magyar bloggereinktől.

Őszibarack smoothie

Egyszerű, de nagyszerű, mint a legtöbb turmix. Gyorsan elkészül, és kiváló hűsítő lehet az egyelőre továbbra is tomboló kánikulában, kizárólag papír szívószállal 🙂
smoothie.jpg
Recept és fotó: Nagy Zita, a Zizi kalandjai bloggere, a Vegán Reggeli és a Mit eszik a vega gyerek? könyvek szerzője

Klasszikus crumble

A crumble vagy morzsasüti minden szezonban tuti befutó, nagyon egyszerű, gyors és szerencsére csak pár perc sütést igényel. A most következő változat is elkészíthető a szezon gyümölcseivel, például barackkal és bogyósokkal, egy gombóc fagyival kiegészítve pedig végképp garantált a siker.

crumble.jpgRecept és fotó: Steiner Kristóf, a Kristóf konyhája bloggere, a Kristóf konyhája-Mesés menük (nem csak) vegánoknak és a Kristóf lakomái-Vegán kalandozás a világ körül könyvek írója

Mandulás-sárgabarackos piskóta

Klasszikus piskóta, kicsit megcsavarva, ha egy látványos, de nem túl nehéz süteményre van szükség.

1.jpgRecept és fotó: Romics Bea, a Szotyi művek blog szerzője

Grízes desszert vaníliás sárgabarackkal

A keleti konyha egyik klasszikusa a revani vagy basboussa, ami egy finom grízes sütemény. Kiválóan párosítható gyümölcsökkel, ebben az esetben például ezzel az izgalmas vaníliás barackkal.
2.pngRecept: Mautner Zsófi, a Chili&Vanília bloggere, többek között a Chili&Vanília szakácskönyv írója. Fotó/ styling: Milutinovits Panka / hello.garlic

Sárgabarackos gombóc

Old school krumpli gombóc sárgabarackkal töltve. Ez a tészta azért nagyon szuper, mert ha nincs kedved az összeset megtölteni, akkor hibátlan sós nudlikat is készíthetsz belőle. Ha pedig mind megtöltötted, de látod, hogy sok lesz, akkor még nyersen beteheted őket a fagyóba és bármikor előkaphatod ha épp valami édességre vágysz.
3.jpgRecept és fotó: Turi Ancsa, a Rizsázzunk bloggere és a Gasztrohős önkéntese

A cikket írta: Komlóssy Eszter Tekla