Notice: Undefined variable: ub in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148

Notice: Undefined variable: ub in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160

Deprecated: strripos(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160
Szeptemberi szezonális édesség receptek - Felelős Gasztrohős Blog - Szeptemberi szezonális édesség receptek - Felelős Gasztrohős Blog

Szeptemberi szezonális édesség receptek

Az egyik legszebb időszaka az évnek, amikor találkozik a kései nyár és a korai ősz, és néhány hétig még nosztalgiázhatunk a meleg évszakra gondolva, mielőtt beköszönt a hideg. Különösen csodálatos, hogy mennyire sokszínű ilyenkor a piac, még maradt néhány későn erő zöldség-gyümölcs, de már megjelentek az őszi termények is. Egy-egy kuckozósabb napon jól eshet eltölteni pár órát a konyhában, főleg ha a végeredmény a következő csodás desszertek egyike lesz.

Bogyós táska

1.jpg

Ha találunk még későn erő szedret, vagy más bogyós gyümölcsöt, remek választás lehet ez a péksüti, amiből egész héten lehet majszolni egy-egy darabot (már ha marad). 🙂

Recept: Turi Ancsa, a Rizsázzunk bloggere és a Gasztrohős önkéntese

Szilvás-mákos tart

2.jpg

Ez a szilvarózsás pite nagyon látványos és finom desszert, melynek elkészítése fele olyan bonyolult sincs, mint ahogy a kép alapján gondolnánk. Mindenképp érdemes elkészíteni, akár vendégségbe, akár a családi asztalra.

Recept: Romics Bea, a Szotyi művek blog szerzője

Mini szilvás gombóc

3.jpg

Még egy szilvás-mákos kombináció, mert ez a páros megunhatatlan. A most következő, kicsit időigényesebb recept, de megéri a fáradozást. Mini formában kiváló vendégváró, nagyobb gombócokként elkészítve pedig a gyerekkori vasárnapi ebédeket idézi.

Recept: Mautner Zsófi, a Chili & Vanília bloggere, többek között a Chili & Vanília szakácskönyv írója

Szőlőlekvár

4.jpg

Az ősz még kiváló időszak a befőzésre, ha szeretnénk megőrizni az évszak ízeit. A szőlőből pedig nemcsak bor és must készülhet, hanem lekvár is, méghozzá nem is akármilyen!

Recept: Papp Cecília, a Femina Recept rovatának vezetője

Fügelekvár

5.jpg

Ha pedig már lekvár, akkor nem szabad elfelejtkezni a fügéről sem, erről a méltatlanul mellőzött, sokáig csak aszalványként ismert gyümölcsről. A fügelekvár csodásan passzol a téli ízekhez is, így már akar a Karácsonyra gondolva is elrakhatunk pár üveggel.

Recept: Szilágyi Nóri, a Street Kitchen egyik bloggere

Sült füge

6.jpg

A fügét persze érdemes szezonban is kiélvezni, ehhez egy ellenállhatatlan recept ez a sült füge, sűrű joghurttal, mézzel és vaníliával.

Recept: Turi Ancsa, a Rizsázzunk bloggere és a Gasztrohős önkéntese

További szezonális édesség receptekért látogass el a Gasztrohős oldalára. Érdemes kipróbálni például ezt a Szilvás teasütit vagy ezt az Áfonyás bögrés sütit.

Az összeállítást készítette: Komlóssy Tekla