Szeptemberi szezonális édesség receptek
Deprecated: Creation of dynamic property Timber\Post::$intro is deprecated in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/themes/gblog/vendor/timber/timber/lib/Core.php on line 45
Az egyik legszebb időszaka az évnek, amikor találkozik a kései nyár és a korai ősz, és néhány hétig még nosztalgiázhatunk a meleg évszakra gondolva, mielőtt beköszönt a hideg. Különösen csodálatos, hogy mennyire sokszínű ilyenkor a piac, még maradt néhány későn erő zöldség-gyümölcs, de már megjelentek az őszi termények is. Egy-egy kuckozósabb napon jól eshet eltölteni pár órát a konyhában, főleg ha a végeredmény a következő csodás desszertek egyike lesz.
Bogyós táska
Ha találunk még későn erő szedret, vagy más bogyós gyümölcsöt, remek választás lehet ez a péksüti, amiből egész héten lehet majszolni egy-egy darabot (már ha marad). 🙂
Recept: Turi Ancsa, a Rizsázzunk bloggere és a Gasztrohős önkéntese
Szilvás-mákos tart
Ez a szilvarózsás pite nagyon látványos és finom desszert, melynek elkészítése fele olyan bonyolult sincs, mint ahogy a kép alapján gondolnánk. Mindenképp érdemes elkészíteni, akár vendégségbe, akár a családi asztalra.
Recept: Romics Bea, a Szotyi művek blog szerzője
Mini szilvás gombóc
Még egy szilvás-mákos kombináció, mert ez a páros megunhatatlan. A most következő, kicsit időigényesebb recept, de megéri a fáradozást. Mini formában kiváló vendégváró, nagyobb gombócokként elkészítve pedig a gyerekkori vasárnapi ebédeket idézi.
Recept: Mautner Zsófi, a Chili & Vanília bloggere, többek között a Chili & Vanília szakácskönyv írója
Szőlőlekvár
Az ősz még kiváló időszak a befőzésre, ha szeretnénk megőrizni az évszak ízeit. A szőlőből pedig nemcsak bor és must készülhet, hanem lekvár is, méghozzá nem is akármilyen!
Recept: Papp Cecília, a Femina Recept rovatának vezetője
Fügelekvár
Ha pedig már lekvár, akkor nem szabad elfelejtkezni a fügéről sem, erről a méltatlanul mellőzött, sokáig csak aszalványként ismert gyümölcsről. A fügelekvár csodásan passzol a téli ízekhez is, így már akar a Karácsonyra gondolva is elrakhatunk pár üveggel.
Recept: Szilágyi Nóri, a Street Kitchen egyik bloggere
Sült füge
A fügét persze érdemes szezonban is kiélvezni, ehhez egy ellenállhatatlan recept ez a sült füge, sűrű joghurttal, mézzel és vaníliával.
Recept: Turi Ancsa, a Rizsázzunk bloggere és a Gasztrohős önkéntese
További szezonális édesség receptekért látogass el a Gasztrohős oldalára. Érdemes kipróbálni például ezt a Szilvás teasütit vagy ezt az Áfonyás bögrés sütit.
Az összeállítást készítette: Komlóssy Tekla