Notice: Undefined variable: ub in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148

Notice: Undefined variable: ub in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160

Deprecated: strripos(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160
Októberi szezonális édesség receptek - Felelős Gasztrohős Blog - Októberi szezonális édesség receptek - Felelős Gasztrohős Blog

Októberi szezonális édesség receptek

Varázslatos indián nyárral köszöntött be az október, érdemes ilyenkor kint lenni, amennyit csak lehet, és feltöltekezni a sok napsütéssel. Még beleférhet egy-egy piknik, vagy hosszú séták, kirándulások, mindez néhány remek sütivel kísérve. Ha pedig beköszöntenének a hűvösebb napok, jó érzéssel lehet befőzni 1-2 üveg lekvárt, amik majd télen is felidézik ezeket a kellemes napokat. A következő receptválogatás különleges szezonális gyümölcsökből állt össze, mindenképp érdemes kipróbálni legalább egyet, és felfedezni egy új ízvilágot.

 Szőlős pite

Szerencsére sokáig tart a szőlőszezon, így még most is bőven válogathatunk ebből a finom gyümölcsből. Ha pedig esetleg frissen már nem fogyna annyira, finom könnyű pite is készülhet belőle, túróval.
2.jpg

Recept: Barbara, a Mom With Five bloggere

Naspolyalekvár

A naspolya egy a birsalmához hasonló, későn érő gyümölcs. Frissen szinte fogyaszthatatlan, leszedés után tovább kell érlelni, akkor viszont nagyon finom krémes állagú lesz. Csodás, sűrű lekvár főzhető belőle (többek között), amely szokatlan ízvilágával biztosan bárkit elvarázsol.
3.jpg

Recept: Fazekas Kira, a Mindmegette.hu főszerkesztője

Gesztenyés sütemény

Ősszel kihagyhatatlan a gesztenye, minden formájában, de sütiben pláne. A következő egy egyszerű, de nagyszerű verzió.
4.JPG

Recept: Nagy Zita, a Zizi kalandjai bloggere, a Vegán Reggeli és a Mit eszik a vega gyerek? könyvek szerzője

Gesztenyemousse

Ha pedig valami könnyebbre, de különlegesre vágynánk, ez a krémes mousse egy jó könyv mellett, de akár egy ünnepi asztalon is megállja a helyét.
5.jpg

Recept: Mautner Zsófi, a Chili & Vanília bloggere, többek között a Chili & Vanília szakácskönyv írója

Birsalma minden mennyiségben

Végül, de nem utolsó sorban érdemes megemlékezni a birsalmáról, ami nem ám csak birsalmasajtként vagy lekvárként finom. A következőkben sok-sok birsalmás recept található, amelyek között biztosan mindenki megtalálja a neki tetszőt.
1.jpg

Receptek: Mautner Zsófi, a Chili & Vanília bloggere, többek között a Chili &Vanília szakácskönyv írója.

További szezonális édesség receptekért látogassatok el a gasztrohos.hu-ra!

Az összeállítást készítette: Komlóssy Tekla