Notice: Undefined variable: ub in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148

Notice: Undefined variable: ub in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160

Deprecated: strripos(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160
Moha Ház - a rendezvényhelyszín, aminek nem csak a neve zöld - Felelős Gasztrohős Blog - Moha Ház – a rendezvényhelyszín, aminek nem csak a neve zöld - Felelős Gasztrohős Blog

Moha Ház – a rendezvényhelyszín, aminek nem csak a neve zöld

A rendezvényekről egy környezettudatosabb ember számára először a szemét-rengeteg és az óriási energia felhasználás jut eszébe. Mi is sok hasonló kimenetelű eseménnyel találkozunk, de szerencsére ezen a területen is vannak már példaértékű, a szó jó értelmében vett kivételek. 

moha_haz2.jpg

Ilyen kivétel a zuglói MOHA Ház, környezetbarát irodaház és konferenciaközpont is. A MOHA Ház tíz éve épült és amit csak tudtak, az akkori technológiához mérten azt környezettudatosan építettek meg és azóta is folyamatosan fejlesztik a házat, most például egy kisebb naperőmű kiépítése a terv. Induláskor teljes hőszigetelést kapott az épület, valamint árnyékolókat is, így sokkal kisebb a légkondícionáló használat igénye. De ha mégis sor kerülne a klímaberendezés használatára, akkor a hulladék-hővel használati meleg vizet állítanak elő.

Gasztrohősként persze mi érdekelne minket a legjobban, mint a konyha? A konyha hulladék-hőjét is hasznosítják, méghozzá a vendégterek fűtésére. Maga az étterem még a zöldülés útján van a működés terén, de folyamatosan törekednek a MOHA Ház vezetői ezen a téren is a fejlődésre. 

moha_haz3.jpg

A szép, zöld környezetben található rendezvényház nem csak szerkezetében, de a működésében is fenntarthatóbb próbál lenni, ami persze nem egyszerű feladat, hiszen, ahogy a bevezetőben is említettük egy-egy rendezvény, konferencia jelentős mennyiségű szeméttel, környezeti terheléssel járhat. A MOHA elkötelezett dolgozói azonban szelektíven gyűjtik a szemetet, a papírt egyenesen az átvevőpontra szállítják. A rendezvények lebonyolításakor próbálják kiváltani a PET palackokat és vízautomatát biztosítanak helyette az erre nyitott megrendelőknek, a kávét, ami  természetesen nem kapszulás verzióban készül, lebomló pohárból ihatják a vendégek. 

Az sem mindegy ám, hogy mivel érkeznek a résztvevők egy-egy rendezvényre! Gondoljunk csak bele, hogy ha mindenki külön autóval pöfög végig a városon az mennyivel megterhelőbb a Földünknek, mintha biciklivel érkezne. Erre is gondoltak a MOHA Házban, tároló és zuhanyzó is várja a bringásokat, és elektromos töltőállomás is rendelkezésre áll az ilyen típusú autóval érkezőknek. 

moha_haz.jpg

Az idén 9. születésnapját ünneplő rendezvényház nem csak a működésben, de saját szervezésű programjaiban is kitűnik a tömegből. Idén egy 15 részes Meraki sorozatot indítanak, mely a születésnapi eseményen debütál. Az ismeretterjesztő előadássorozat az üzleti és magánéleti döntések hátterét mutatja be, olyan előadók segítségével, mint például prof. dr. Mérő László. Emellett a vezetők civil kezdeményezések mellé is szívesen odaállnak, támogatják azt, ami szintén kiemeli őket a rendezvényhelyszínek sorából. 

Ha zöld környezetben, de könnyen megközelíthető helyen, környezettudatosan szeretnétek rendezvényt, konferenciát, kiállítást tartani, esetleg irodaházat kerestek,  a MOHA Házat jó szívvel ajánljuk!