Notice: Undefined variable: ub in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148

Notice: Undefined variable: ub in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160

Deprecated: strripos(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160
Jegesmedvét karácsonyra?! - Felelős Gasztrohős Blog - Jegesmedvét karácsonyra?! - Felelős Gasztrohős Blog

Jegesmedvét karácsonyra?!

Jobb adni, mint kapni – szól az örökérvényű mondás, amely karácsony környékén még aktuálisabb. Az ajándékozás öröme valóban az egyik legjobb érzés, főleg akkor, ha ezt még meg is duplázzuk. Adunk néhány ötletet arra vonatkozóan, milyen ajándékokat adhatsz, amivel másoknak, a bolygónak is segíthetsz.

Fogadj örökbe!

wwf.jpg

A WWF Magyarország szimbolikus adományozási programjával veszélyeztetett fajok mentését segíthetjük. A tigris, óriáspanda vagy hiúz mellett jegesmedvét is fogadhatunk örökbe. A szervezet becslése szerint, ebből a fajból 2050-re, a jégtáblák olvadása miatt 30%-kal kevesebb lesz a Földön. Az örökbefogadással segíthetünk a szervezetnek a klímaváltozás elleni küzdelemben, a medvék élőhelyének, az Északi-sark környezetének, ökoszisztémájának védelmében. A támogatásért egy oklevelet, féléves beszámolót és akár egy plüss jegesmedvét is kaphatunk.  (Szimbolikus örökbefogadási programja nem csak a WWF Magyarországnak, számos állatmenhelynek, állatmentő, természetvédő szervezetnek van. Őket is érdemes felkeresni.)

Segítő finomságok

fruit_of_care.jpg

A fruit of care társdalmi vállalkozás designer termékeket, gyertyákat, csokikat és gourmet termékeket kínál. A hozzáadott értéke a termékeknek az, hogy fogyatékkal élő, hátrányos helyzetű emberek készítik el őket. Vásárlásunkkal így az ő társadalmi beilleszkedésüket segítjük. A mi kedvenceink a gourmet termékek, amelyek között találunk bio mézben eltett aszalt narancsot, vörösboros bio aszaltszilvát, de lekvárokat és mézeskalácsokat is. A termékek csinos kis üvegekbe érkeznek, így a csomagolás is környezetbarát. Mi hisszük, hogy sokkal jobban esik majd így az a lekvár, vagy aszalt gyümölcs, hogy tudjuk, megvásárlásával másoknak is segítettünk.

A természet ajándékai Dencsházáról

banyaerdo.jpg

A Banyaerdő társadalmi vállalkozáshoz van egy kis személyes kötődésünk is: egyik alapítója, Edina, az alapítványunk lelkes önkéntese is egyben. Társával egy feldolgozó üzemet hoztak létre Dencsházán, egy kis, hátrányos helyzetű faluban, ahol családbarát, jó megélhetést biztosító munkahelyet teremtenek. Termékeik alapját a falut körülvevő erdők és mezők által kínált gombák, gyógynövények, termések adják. Csomagolóanyagaik környezetbarátak, az üvegeket visszagyűjtik és újrahasznosítják. Olyan különlegességeket készítenek, mint a gombalekvár, a fenyőrügy szörp vagy a szegfűgombás napraforgó fűszerolaj. Hobbi szakács, különlegességeket kedvelő ismerősöknek tuti ajándék!

Gasztrohősöknek

_dsc2049-edesito4_kicsi.jpg

Egy picit haza is beszélünk, hiszen mi is mindig örülünk, ha kapunk egy kis segítséget munkánkhoz, programjainkhoz. Zöldülő Naptárunkról olvashattok egy teljes cikket a blogon, a szupercuki babaruháink pedig magukért beszélnek. A biopamutból vagy 100% pamutból készült, vicces feliratokkal ellátott kisruhák megvásárlásával a Gasztrohős Palánták ovisprogramunkat, a jövő Gasztrohőseit támogatod.

_dsc0680_kicsi.jpg

Természetesen elsődlegesen mi is azt valljuk, hogy az együtt töltött időnél, élményeknél nincs szebb és környezetkímélőbb ajándék. De vannak helyzetek, amikor mégis szeretnénk valami kézzel foghatóval is meglepni a szeretteinket, ilyenkor gondoljunk a szervezetekre, társadalmi vagy kis vállalkozásokra.

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk!