Notice: Undefined variable: ub in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148

Notice: Undefined variable: ub in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160

Deprecated: strripos(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160

Notice: Undefined offset: 1 in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 163
A Szatyorbolt egyet jelent egy bevásárlóközösséggel, öko-bolttal és zöld cateringgel! - Felelős Gasztrohős Blog - A Szatyorbolt egyet jelent egy bevásárlóközösséggel, öko-bolttal és zöld cateringgel! - Felelős Gasztrohős Blog

A Szatyorbolt egyet jelent egy bevásárlóközösséggel, öko-bolttal és zöld cateringgel!

A bolt egy újszerű társadalmi vállalkozás, melynek elsődleges célja a városi, tudatos vásárlókat összekötni a környékbeli gazdákkal és kistermelőkkel, akik Budapest 50 km-es körzetéből szállítják a legzamatosabb falatokat az asztalunkra, legyen szó egy nagyobb eseményről, vagy csak egy egyszerű ebédről hétköznap délután.

A koncepció egy olyan bevásárlóközösség kialakítása volt, ahol egyszerre kerül fókuszba a környezettudatos vásárlás alternatívája, a közösségi programok, ahol a fenntarthatóság mindenféle oldalaival ismerkedhetünk, és ahol az egészséges táplálkozás, és a rövid ellátási lánc szereplőivel is kapcsolatba kerülhetünk.

Az volt az álmuk hogy egyenesen a helyi termelőktől, kisléptékű gazdaságokból juttassák el mindenki számára a kíméletesen termesztett, illetve bio minősített szezonális élelmiszereket, legyen az zöldség, gyümölcs, hús, pékáru, egy finom joghurt, vagy egy ízes befőtt.

Szatyorbolt Margit-negyed

így néz ki egy szatyor

Aztán ennyi csodás alapanyag között, megszületett a catering gondolata, mert a rengeteg finomság főzésért kiáltott, és ez ebben a formában egy különleges, és újfajta szolgáltatás azoknak, akik a mindennapok mellett nagyobb eseményeiken is szívesen látják ezt a fajta szemléletet. Így indult el a Szatyor Catering, ami joggal kapta meg a Fenntartható Catering címet!

Szóval ha szeretnéd, hogy vendégeidnek a megszokottnál színesebb, zöldebb catering kerüljön a tányérjára, akkor olvass tovább. Mert az étel és az étkezés többet érdemel az életünkből – ezt vallják -, és ebben teljesen igazuk van.

Ezért amikor a Szatyor tálaiból szedsz, a szezon legjavát szúrod a villádra.  Helyi, bio és gondosan termesztett összetevőkből készült izgalmas és  egészséges ízeket, 10 éves termelői kapcsoltokat és barátságokat, tudást a fenntarthatóságról, mosolyt, és szeretetet.

egy kis quiche

Mindenkire gondolnak! A húsimádókra, az ételallergiával élőkre, speciális étrendet követőkre. Legyen szó vegán- quichről, vagy brownieról, bármi valóra válik a habverőjük alatt. 

De itt nem csak ők tesznek valami fontosért, mert tudatosan választott ebédeddel egy társadalmi vállalkozást és a fenntarthatóbb jövőt támogatod.

Minden finomság abból készül, aminek éppen szezonja van. Így lesz egészségesebb az ételed, így utazik kevesebbet az alapanyag, és így nem kell melegházakat fűteni. 95%-ban magyar, 80%-ban Budapest 50-km-es körzetén belülről érkeznek, közvetlenül a termelőktől. Ezektől lesz kisebb a környezeti hatása és nagyobb a tápértéke.

Ezek után nem lepődünk meg, hogy a kiszállításra is kiemelt figyelmet fordítanak.

A kisebb rendeléseket cargo bringával viszik el nektek a közelbe: nem csak az ételeket, az evőeszközöket is, mert igény esetén az eldobható eszközök alternatívájaként biztosítanak evőeszközöket, tányérokat, poharakat is.

 A helyi gazdák tudatosan nem csomagolják az alapanyagokat, amíg eljuttatják a boltba. A bolt is arra törekszik, hogy csak minimális csomagolást használjon az ételek szállításakor is, ha tehetik viaszos textileket, vagy gumis fedőket tesznek a tálakra.

Ők így látják magukat és a munkájukat:

A kezdetektől azon dolgozunk, hogy mi, városban lakó emberek közelebb kerüljünk az élelemhez, amiből a mindennapok energiáit merítjük. Megismerjük, hogy ki termeli azt, hogyan és milyen alternatíváink vannak az egészséges, környezetileg és társadalmilag is etikus választáshoz. 

A Szatyor Catering elindítását az inspirálta, hogy egyre több olyan felelős szervezet, vállalat keresett meg minket, akik az értékeinkhez hasonló cateringeket álmodtak meg rendezvényeikhez: helyi, organikus, vagy kíméletes módon termelt alapanyagokból, a megszokotthoz képest kicsit más, izgalmasabb, egészségesebb variációkat kerestek. 

Mi pedig imádunk főzni, kreatív gasztro megoldásokat keresni, így ezekre a kérésekre válaszul megalkottuk azt, amire a legnagyobb igényt láttuk, az alapanyagok körültekintő választásától, a tálalás hulladékmentességén át, a különféle étkezési szokások figyelembe vételéig. 

Örülünk, hogy a cateringek alkalmával olyan emberekkel is találkozunk, akik rajtunk keresztül új ízekkel és szemlélettel ismerkednek meg, és hogy egy nagyobb közösségnek mutathatjuk meg, hogy ezt is – mint sok minden mást – lehet felelősen csinálni. 

A catering a vendégeknek, a tudatos megrendelőinknek, a gazdáknak és nekünk is fenntarthatóságot nyújt. Azzal, hogy a cateringet a Szatyor szolgáltatásává fejlesztettük, társadalmi vállalkozást indítottunk. Ezzel szervezeti céljainkat is megvalósítjuk és hozzájárulunk egyesületünk anyagi stabilitásához. A catering szolgáltatásból származó nyereséget szemléletformáló programjaink mennyiségének és minőségének növelésére szánjuk.

Többet róluk itt olvashatsz, és még rendelhetsz is: http://szatyorcatering.hu/