Notice: Undefined variable: ub in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148

Notice: Undefined variable: ub in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160

Deprecated: strripos(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160
Mi lesz veled Ember?-Immár 13. alkalommal Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferencia - Felelős Gasztrohős Blog - Mi lesz veled Ember?-Immár 13. alkalommal Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferencia - Felelős Gasztrohős Blog

Mi lesz veled Ember?-Immár 13. alkalommal Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferencia

A felelősen gondolkodó és cselekvő emberek éves párbeszédén a fővédnökök – László Ervin világhírű filozófus, a Budapest Klub Alapítója, Juhász Árpád geológus, író és Demcsák Mária, a Magyar Fenntarthatósági Csúcs és az Üzleti etikai díj alapítója –  november 17-én ismét összehívják a magyar társadalom és gazdaság felelőseit, az üzleti szektor képviselői mellett a tudomány, az oktatás, a kormányzat, a civil szervezetek felelős gondolkodóit és cselekvőit, hogy osszák meg tudásukat egymással!

„Beszéljük meg, mit kell tennünk, hogy gyökeres fordulatot vegyen a nemzetek, emberek, a profittermelők gondolkodásmódja, értékrendje. Mert ahová most tartunk az fenntarthatatlan!” – állítják felhívásukban.

13 éve minden évben, még a remény korszakában a tanácskozás előadói és résztvevői arról beszéltek, mit kell tennünk, hogy világunk fenntartható maradjon. Most, 2022-ben hirtelen minden a rossz forgatókönyv szerint alakult. Közelítünk a mindent magába szippantó globális káosz felé. Idén már nem arról kell szólnunk, mi mindent tehetünk a fenntarthatóságért, a normális emberi létezésért, a jövőért, a másikért.

Már másról kell beszélnünk! Új paradigmákat, értékrendeket kell találnunk a régi, csődöt mondottak helyett. Nem működnek már a pénzre, a fogyasztásra, a profitnövelésre épülő paradigmák. A háború, a migráció, a pénzpiaci összeomlások, a klímát pusztító energia hatalommá válása, a jólét komfortjának zuhanása következett el. A klímakrízis és a társadalmi, gazdasági összeomlások közepette kell váltanunk, de sürgősen! Olyan egységes új paradigmákat kell találnunk, amikkel esély lenne az ember, mint élőlény fennmaradására a földön és otthonaikban, az egyre instabilabb régi rendszerek összedőlésének lassítására, a háború eszkalálódásának megakadályozására, az energiaválság okozta sokkhelyzetből felállásra, a klímaváltozás ütemének megállítására, az éhező, otthontalan, menekülő  tömegek otthonnal, élelemmel és vízzel ellátására.

Mit, hogyan kell tennünk? Mit kell másképp csinálni az egyes embernek, a cégeknek azért, hogy a globális pénzügyi, gazdasági, társadalmi és ökológiai rendszerek összeomlása közben olyan újat építsünk, mégpedig együtt, amiben a fenntartható fejlődés nem lesz veszélyben? Beszéljük meg!

Várunk a Magyar Fenntarthatósági Csúcs – 2022 konferencián november 17-én. Helyszín Budapest. De távolról is követhető videón. Ott lesz velünk László Ervin, Ürge-Vorsatz Diána, Dinya László, Hetesi Zsolt, Juhász Árpád, Sipos Katalin és még sok előadó a legnagyobb gondolkodók közül és az üzleti szektor felelős vezetői közül.

Részletes program és regisztráció:

https://ppkonferencia.hu/magyar-fenntarthatosagi-csucs-2022/