Notice: Undefined variable: ub in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148

Notice: Undefined variable: ub in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160

Deprecated: strripos(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160
Két szék közül a pohárra - Felelős Gasztrohős Blog - Két szék közül a pohárra - Felelős Gasztrohős Blog

Két szék közül a pohárra

Számomra Provence-t idézi a Parlamenthez közel megnyitott Pohárszék borkóstoló és kávézó.

A hely franciásan elegáns és fiatalos. Alkalmas a vendégeknek a finom étkezések mellett, baráti és üzleti megbeszélésekre, dolgozni egy jó kávé társaságában. Külön érdem, hogy gondoltak a kutyás gazdikra, nyugodtam behozhatják az ebeket is, észrevétlenül besimulnak a vendégek közé.

Németh Viktória tulajdonos elmondása szerint hosszú út vezetett idáig, és a férje és a kolléganője támogatása nélkül nem sikerülhetett volna. A tulajdonos borszeretete és szakértelme, a különleges sötét pörkölésű olaszos, valamint a világos pörkölésű gyümölcsös aromájú kávék iránti szenvedélye adja a vendéglátóhely kivételességét!

poharszek_kavegep.jpg

Évekkel ezelőtt Pesten a IX. kerületben nyitottak egy kis borkereskedést és borkóstolót, melyet a vendégek nagyon megszerettek. A hely kicsinek bizonyult a tovább lépéshez, ezért kezdtek el gondolkodni nagyobb helyiségben, ahol a borkóstoláson, és a reggeliztetésen kívül szendvics, saláta és sütemény különlegességekkel is várják a vendégeket.

A dizájn egy kedves vendég jó ízlését dicséri, aki remek marketingfogással hagyta, hogy az ország különböző tájairól származó borkülönlegességek érvényesüljenek a polcokon. Borkóstoláson kívül, tartanak kézműves sör és valódi gyümölcsből készült szörp bemutatókat. A borok és pálinkák egy része helyben fogyasztható, 2 hetente változtatják az aktuálisan kóstolható borok listáját.

poharszek_bor.jpg

A Pohárszékben természetesen más jellegű gourmet kínálat is található, kezdhetjük a reggelit szendvicsek és péksütemények mellett tejberizzsel és zabkásával, granolával vagy friss gyümölccsel. Kapható szemes kávé elvitelre, csokoládék, kézműves pestók, chutney-k, lekvárok. A konyha apró méretéből adódik, hogy napi egy menüvel várják a betérő vendégeket, ott jártamkor a lazacos penne egy finom cappuccino társaságában igazán kulináris élmény volt!

Mivel ételválasztékuk kialakításánál gondoltak a glutén -, laktóz és cukormentes süteményekre, és külön felhívják a figyelmet az allergiát kiváltható ételekre, catering szolgáltatásuk is rövid időn belül igen közkedvelt lett.

Tudatában vannak annak, hogy jó alapanyagból lehet jó ételeket készíteni, ezért a beszerzett termékek minőségére nagy hangsúlyt fektetnek, sikerült megbízható kézműves pékárukra és süteményekre, kistermelői zöldségeket forgalmazókra szert tenni. Külön gondot fordítanak arra, hogy a haláru és húsáru mindennap frissen kerüljön a vendég asztalára.

Minősített Fenntartható Vendéglátóhelyként számukra fontos a környezettudatosság: mára elérték, hogy a beérkezett és az általuk forgalmazott termékek csomagoló anyagai, valamint a felhasznált tisztítószerek közül több is környezetbarát legyen. A hirado.hu forgatott is náluk nemrég arról, hogy miért fontos ez nekik – nézd meg az alábbi linken!

poharszek_video.JPG

Az emeleten megnyílt galéria kellemes környezetet teremt a vendégek számára, a jó idő előcsalogatja a terasz asztalokat, amelyek a szabadban fogyasztás élményét teremtik meg az idelátogatók számára. A hely szellemét mi sem bizonyítja jobban, mint az elégedett vendégek kötetlen csevegése egy tökéletes szendvics és egy csodás bor társaságában!

Kívánom mindenkinek, hogy élvezze a Pohárszék által nyújtott utazást a kulináris élményt nyújtó világba!

Írta: Dencs Zsuzsanna
Fotók: Pohárszék (köszönjük!)

Ma még beküldheted!
Ha nem akarod, hogy az adód 1%-a az államkasszában kössön ki, ajánld fel nekünk! Ki is töltöttük helyetted az EGYSZA nyomtatvány, innen letöltheted!

1_2016_kocka.jpg