Notice: Undefined variable: ub in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148

Notice: Undefined variable: ub in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160

Deprecated: strripos(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160
Kávézás stílusosan - Felelős Gasztrohős Blog - Kávézás stílusosan - Felelős Gasztrohős Blog

Kávézás stílusosan

A belvárosban sétálgatva számtalan pub és kávézó társaságában bukkanunk rá a belváros egyik legújabb fenntartható kávézójára. Egy évvel ezelőtt álmodta meg a kellemes találkozóhelyet egy fiatal pár, Csengeri Richárd és Vinkler Brigitta. A korábban száz évig virágboltként működő üzlethelyiség adottságait kihasználva a meleg pink, illetve a jeges árnyalatú türkiz színek remek összhangjában pompázik a vendéglátóhely. A tulajdonos elmondása szerint a logóban is visszaköszönő színekben az előbbi a meleg italokra, az utóbbi pedig a hidegen fogyasztandó, gyümölcsalapú italokra utal.

981152_943401022444148_7591734990864859175_o_1.jpg„Stílusosan, könnyedén” – erre utal a Steezy név, amely a „Style with Ease” kifejezésből ered. Jól indulhat a napja annak a vendégnek, aki reggel idelátogat, hogy fogyasszon a fair trade és bio kávékülönlegességből, egyen mellé egy kézműves péksüteményt, szendvicset, esetleg válasszon egy paleo süteményt. A tulajdonosok külön gondoltak azokra, akik természetes ízű, adalékoktól mentes, magas gyümölcstartalmú termékeket (juice-ok, lekvárok, szörpök) keresik. Édesítőszerként fruktózt és steviát használnak.

006reggel_1000x666_1.jpgA környezettudatosság jegyében született meg az ötlet, hogy a kávé elviteléhez a poharat gyorsan lebomló anyagból készült pohárban adják. A pohár köré tekert, a forróságot enyhítő papírgyűrű pedig fűszermagokat rejt, ami külön kertészeti szaktudás nélkül elültetve is remek kis balkon dísz, vagy finom ízesítője lehet a vacsoránknak. A csapvíz mellett ásványvizet is kérhetünk, ráadásul nem is akármilyet: a Pannonhalmi Apátság által forgalmazott Vis Vitalis ásványvízben az a különleges, hogy a kiürített palackokat visszaszállítják és bedarálást követően újra hasznosításra kerülnek.

Kutya rajongó lévén külön öröm, hogy Richárdék gondoltak a kutyás gazdikra is: a kedvenceinket étellel és itallal kínálják, és majdnem olyan kényeztető kiszolgálásban részesülnek, mint a vendégek.

A fiatal tulajdonosok megízlelve a siker ízét, a közeljövőben további hasonló kávézó nyitásában gondolkodnak. Amennyiben terveik szerint alakulnak a dolgok, franchise rendszerben viszik tovább üzleti elképzeléseiket, akár külföldre is.

A napi rohanás után jó itt üldögélni, lazítani egy finom cappuccino társaságában. Kívánom a tulajdonosoknak, hogy az elődjükhöz hasonlóan száz évig sikerrel üzemeltessék a kávézót a vendégek legnagyobb örömére!

A cikket írta: Dencs Zsuzsanna
Fotók: Steezy  Café

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés