Notice: Undefined variable: ub in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148

Notice: Undefined variable: ub in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160

Deprecated: strripos(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160
A kézműves sörök úttörője - Felelős Gasztrohős Blog - A kézműves sörök úttörője - Felelős Gasztrohős Blog

A kézműves sörök úttörője

3 házaspár, egyben jó barátok, akik megálmodták és létrehozták a Kandalló Pub-ot, ami a hazai kézműves sörök tárháza is egyben. Az elsők között voltak akik, kistermelői kézműves söröket kezdtek el kínálni a vendégek számára.

kandallo.jpg

16 sörcsappal működik a Pub, ebből fixen 2 csapon mindig valamilyen klasszikus sör folyik, a további 14 csapon pedig folyamatosan változtatják a kistermelőktől hozott söröket. A paletta igen széles skálán mozog. Itt aztán mindenki talál a kedvére valamit, hiszen egészen a gyümölcsös sörökön át, lehet kapni Pilst, Búzát, American pale ale-t, IPA-t, de még a fekete sör kedvelői is tudnak válogatni. De itt még mindig nem állunk meg, ugyanis 6 csapon a söröket nitrogénnel csapolják, hogy egy krémes, selymes sört ihassunk főleg, ha egy Stout- Portert szeretnénk legurítani. A Stout a pörkölt maláta használata miatt testes, egy kicsit kávés, karamellás ízjegyekkel bővelkedik, ezért is áll olyan jól neki, ha nitrogénnel csapolják.  Izgalmas ízvilágág még a Sourbucks, ami egy Berliner Weisse, ezt feldobták egy kávés ízzel, így egy igazán masszív kávés, savanyú sör lett belőle.

kandallo3.jpg

Azért a sörök mellett folyóborokat, az etyeki Halmi Pincétől származó szörpöket, teákat is lehet kapni, ha valaki még sem a sört választaná.

Az itallapon túl van étlapjuk is, hiszen a sör mellett megéhezik az ember és mi mást, ha nem hambit kérnénk mellé, melyhez a hús a Mészársteaktől érkezik. A letisztult american burgerek mellett létezik fekete bagel is, amit tintahallal színeznek, de a vegánokra is gondoltak, nekik egy édesburgonyás házi bucit készítenek a csicseriborsós pogácsához. Természetesen az alapanyagokat helyi kistermelőktől szerzik be, hiszen fontos a jó minőség számukra.

kandallo2.jpg

Az új Fenntartható Vendéglátóhelyünk minden kritériumot teljesít és még a környezetvédelemre is figyel. Folyamatosan törekednek a környezeti terhelésük csökkentésére, a szemetet szelektíven gyűjtik és még attól sem kell tartanunk, hogy az italos poharunkban szívószálat tesznek.

A cikket írta: Császár Nóri