Notice: Undefined variable: ub in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148

Notice: Undefined variable: ub in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160

Deprecated: strripos(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /data/4/c/4c13e8bd-3f5d-40b4-a190-a426100cc70e/gasztrohos.hu/sub/blog/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160
5 dolog, amiért megéri megünnepelni a Föld Óráját - Felelős Gasztrohős Blog - 5 dolog, amiért megéri megünnepelni a Föld Óráját - Felelős Gasztrohős Blog

5 dolog, amiért megéri megünnepelni a Föld Óráját

Az ausztrál helyi akcióból világméretűvé nőtt Föld Órája kezdeményezést 2007 óta minden évben megrendezik. Lényege, hogy minden évben március utolsó szombatján egy órára kialszanak a fények a világ legtöbb nagyvárosában, ezzel hívva fel az emberek figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Nézzük, hogy miért érdemes neked is lekapcsolni egy órára lekapcsolnod a lámpát:

wwf_eh_facebookposzt_global.jpg

1. Hygge életérzésben lehet részed

Egy óra gyertyafényben. A dánokat a világ legboldogabb emberei között tartják számon, a titkuk pedig a manapság már világszerte divatos hyggében rejlik. A meghitt, megnyugtató környezetet pedig, hogy máshogy kezdhetnénk el megteremteni, mint egy óra gyertyafénnyel, elektronikai eszközök nélkül.

2. Romantika/egymásra figyelés

A fentiekből adódóan pedig elkerülhetetlen a romantikus, egymásra figyelős hangulat. Akár a szerelmünkkel, akár családdal, barátokkal töltjük ezt az egy órát, szuper lehetőség, hogy a rohanós hétköznapok után egymásra figyeljünk, beszélgessünk egy jót. De akár egy Gyertyafényes bulit is szervezhetünk. Ha pedig már a Föld Órája, a nasik is legyenek Föld “barátok”, néhány pálmaolajmentes nasi receptet itt találsz.

17191528_1288511411233337_4258864524109405601_n.jpg

fotó: Natura Hill Zebegény 

3. Lesz egy kihívásod egész évre

A Föld Órája szervezői arra biztatják a résztvevőket, hogy ne csak ezen az egy napon, hanem az év minden napján figyeljenek oda környezetükre. Így tehát kapsz egy egész éves kihívást, amelyben rengeteget tehetsz a jövőért, és akár beépítheted életedbe a Gasztrohős Szívószálmentes Augusztusát vagy a Pálmaolaj böjtöt is.

4. Finom kaják

2016 óta már nem csak otthon merülhetsz el ebben az egy órában gyertyafényben, az általunk minősített Fenntartható Vendéglátóhelyek elkötelezett környezetvédőként Gyertyafényes vacsorákat tartanak. Ha a Valentin nap már túl elcsépelt volt, most egy jó ügy mellett romantikázhattok és ehettek valami nagyon finomat a részt vevő tagéttermeinkben. A résztvevők: Slow Foodiez, KIOSK Budapest, Kőleves, Natura Hill Zebegény, Sophie & Ben Bistro, Csendes Létterem, Yes,Chef, Murok cafe, Doblo Wine & Bar, Jardinette. Érdemes foglalni, és érdeklődni a vacsora menetéről.

unnamed.jpg

Yes,Chef saját készítésű szójagyertyái

5. Környezetvédelem

A Föld Órája célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Amellett tehát, hogy egy órára elsötétülnek nagyvárosok, több környezetvédelmi problémára is szeretnének rávilágítani a szervezők. Ha csatlakozol a kezdeményezéshez a tengerek mint kiemelten fontos természeti értékek védelme mellett állhatsz ki, valamint a felelős, fenntarthatóbb jövő érdekében cselekszel.